Верховний представник ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефан Фюле розчаровані підписанням Президентом України змін до законів про функціонування органів прокуратури.

«Верховний представник Ештон і комісар Фюле висловили своє розчарування підписанням змін до закону про функціонування прокуратури. Вони зазначили, що ці зміни не були обговорені з Венеціанською комісією Ради Європи», - наголошується у заяві.

Ештон і Фюле вважають, що підписані Президентом України зміни є «втраченою можливістю для продовження виконання Україною взятих на себе зобов'язань щодо всебічного реформування органів прокуратури у відповідності з європейськими стандартами», передає «УНІАН».

При цьому у заяві нагадується про зобов'язання України прийняти протягом року з моменту набуття чинності нового Кримінально-процесуального кодексу закону про прокуратуру.

Разом з тим, представники ЄС наголосили, що залишаються готовими допомогти Україні в її зусиллях у проведенні судової реформи.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною Радою 18 вересня закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392