Керівництво України привітало співвітчизників з Днем партизанської слави.

Президент України Віктор Янукович висловив подяку ветеранам - «лицарям народного руху опору».

«Україна ніколи не забуде про цей величний подвиг переможного старшого покоління, яке переконливо довело, що любов до Батьківщини і національна єдність роблять нас непереборними», - йдеться у привітанні Глави держави, опублікованому на його сайті.

В. Янукович зазначив, що ветерани залишаються активними учасниками всіх суспільних процесів, взірцем для молоді, вчать цінувати мир і будувати соборну державу.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров у суботу взяв участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата з нагоди Дня партизанської слави.

Як повідомляється на сайті Кабінету міністрів, у заході також взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, урядовці, народні депутати, представники Адміністрації Президента, Київської міської та обласної держадміністрацій, громадських організацій. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

«Це свято є відновленням історичної справедливості щодо участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали, державним визнанням неоціненного внеску у велику перемогу над фашизмом підпільників і партизанів - усіх, кого ми з гордістю називаємо народними месниками», - наголошується у поздоровленні прем'єра.

Він побажав ветеранам міцного здоров'я, щастя, довголіття, миру і добра.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин зазначив, що перемога у війні над «озброєним до зубів ворогом» - це «вічний пам'ятник усім, хто здобував її у боротьбі на фронті і у ворожому тилу, в партизанських лісах і гестапівських катівнях».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378