Організована злочинність стала головною загрозою розвитку Латинської Америки і перетворила країни регіону у найнебезпечніші з погляду насильства. Протистояти цьому можна, об'єднавши зусилля всіх країн, вважає президент Мексики Феліпе Кальдерон, якого цитує РІА «Новини».

«Настав момент діяти ефективно на міжнародному рівні, щоб протистояти цій біді, яка перетворила Америку, і зокрема, Латинську Америку, в лідера по насильству у світі», - заявив Кальдерон у п'ятницю під час засідання конференції щодо запровадження інституту Міжамериканської співпраці у протидії міжнародній організованій злочинності.

За словами генерального прокурора Мексики Марісели Моралес, найближчим часом в країні з'явиться новий американський координаційний центр по боротьбі з організованою злочинністю, головним завданням якого стане обмін стратегічною, тактичною та оперативною інформацією з використанням можливостей розвідувальних служб.

Головні лідери за рівнем злочинності - Колумбія та Мексика. Високий рівень насильства у цих країнах безпосередньо пов'язаний з проблемами наркотрафіку та бідності населення. Переправляє наркотики південноамериканська мафія і через Венесуелу - тут теж показники рівня злочинності залишаються небувало високими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417