Потенціал Миколаївської області повинен бути реалізований повною мірою. Про це сказав Президент України Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди 75-річчя створення області, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Сьогодні, зазначив він, у Миколаївській області практично створений морегосподарський кластер - державні підприємства «Дельта Лоцман», Миколаївський морський торговельний порт, порт «Октябрськ», а також приватні термінали, що забезпечують безпеку проведення суден у Чорному морі і обробку 25 млн тонн вантажів.

«Є всі передумови збільшення цих показників принаймні вдвічі», - вважає Янукович.
Президент підкреслив, що також необхідно повною мірою реалізувати транспортний потенціал області, зміцнивши мережу морських маршрутів із сухопутними шляхами. І тут, наголосив він, дуже актуальним є питання будівництва мостового переходу. «Я думаю, ми це завдання будемо вирішувати», - сказав Янукович.

Глава держави, крім того, звернув увагу, що через Миколаївську область проходять два міжнародні транспортні коридори - євразійський і чорноморський. «Уряд вже наступного року забезпечить розвиток цих транспортних коридорів», - сказав він.

На думку Президента, не до кінця реалізованим залишається і потенціал міжнародного співробітництва у Чорноморському регіоні - зокрема, формування нових торговельних шляхів, освоєння шельфу моря, проведення спільних науково-практичних досліджень.

«Упевнений, що в цих та інших напрямах, в інноваційних розробках промислових підприємств області більш активну роль мають відігравати науково-освітні установи регіону. Зокрема, найбільші університети міста Миколаєва», - сказав Янукович.

Динаміка іноземних інвестицій і досвід провідних миколаївських підприємств говорять про зростаючу привабливості Миколаївської області, заявив Президент. За його словами, вже сьогодні підприємства регіону співпрацюють з партнерами зі 110 країн світу, область стабільно входить до десятки провідних експортерів України, експорт місцевої продукції більш ніж удвічі перевищує імпорт.

«Ці тенденції потрібно закріплювати і знаходити нові перспективні шляхи виходу на світові ринки товарів», - сказав Янукович, додавши, що в той же час потрібно вести серйозну роботу щодо залучення в регіон нових інвестицій, створення робочих місць і підвищення добробуту місцевих жителів.

Глава держави підкреслив, що в даному випадку мова йде про основні завдання місцевої влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329