Регіональний статус російської мови не принесе Донецьку «сенсаційних змін», оскільки більшість і так розмовляє російською мовою. Про це сьогодні після сесії Донецької міськради сказав журналістам міський голова Донецька Олександр Лук'янченко.

«У нас, я думаю, ніяких змін серйозних не буде, тому що ми з вами всі практично, 95%, висловлюємося, офіційно і неофіційно, російською мовою. Тому жодних сенсаційних змін, я думаю, не буде», - сказав Лук'янченко.

Він додав, що тепер «просто не будуть, напевно, задавати питання в різних інстанціях, чому ті чи інші папери приходять російською мовою, і все», передає «УНІАН».

На запитання, в яких обсягах буде фінансуватися програма підтримки російської мови як регіональної, яку розробить Донецька міськрада, Лук'янченко відповів, що «це будуть незначні суми, які будуть виділені на одному рівні на літературу російську і українську».
При цьому Лук'янченко підкреслив, що «коли ми працюємо з донецькими письменниками, то ми практично не ділимо на українські та російські книжки».

«Ми підтримуємо і одних, і других однаково абсолютно. Будь-які починання наших письменників, поетів і прозаїків підтримуємо. Головне, щоб ця література була на злобу дня, щоб вона була цікава, відображала сучасне життя наших людей», - запевнив мер.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 21 вересня, сесія Донецької міської ради ухвалила рішення про надання російській мові статусу регіональної.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303