У Києві у рамках програми реформування медичної галузі планують скасувати поділ поліклінічних закладів на дорослі і дитячі.

Про це поінформував сьогодні начальник Головного управління охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв, презентуючи на засіданні Комітету з економічних реформ КМДА напрацьовану фахівцями управління програму реформування системи медичного обслуговування в столиці.

За його словами, пропонується модель, відповідно до якої створюються Центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСП) та консультативно-діагностичні центри по одному в кожному районі Києва. Зараз, сказав Мохорєв, у кожному районі працюють комунальні - від 4 до 12 юридичних осіб - дорослі і дитячі поліклініки, і всі вони підпорядковані районному управлінню охорони здоров'я.

«Пропонується створити на базі однієї поліклініки одну юридичну особу - ЦПМСП і підпорядкувати їй всі відділення первинної ланки медичної допомоги району - терапевтичне, педіатричне, відділення загальної практики. Поруч створити другу юридичну особу - Діагностичний центр і йому підпорядкувати всі служби, які є в поліклініках району, - це всі лабораторії, діагностика», - поінформував керівник управління, передає «УНІАН».

При цьому Мохорєв запевнив, що зменшення юридичних осіб не означає ліквідацію установ, тобто мережа закладів буде збережена. «Ми також збережемо профіль медичних установ: якщо це була дитяча поліклініка, вона залишається такою. Педіатри продовжують приймати дітей до 18 років, а після того, як дитина досягає 18-річчя, вона зможе залишатися у цього самого педіатра, який вже стане сімейним лікарем і продовжить лікуватися у цього лікаря», - пояснив він, зазначаючи, що відхід від поділу на дорослі і дитячі медзаклади триватиме не один рік, а досить тривалий період.

Також він повідомив, що передбачається запровадити електронний запис пацієнтів до лікарів. Тобто хворий зможе записатися на прийом або в ту медустанову, де є вільний час прийому лікаря, який його цікавить, або до того лікаря, який йому подобається, вибравши в його розкладі вільний час. Але для цього, як мінімум, потрібно створення інтернет-сторінок кожного поліклінічного закладу Києва та налагодження відповідної роботи медперсоналу і лікарів. Також планується ввести електронні рецепти і вже розроблену спеціальну програму. Ця програма, як поінформували в КМДА, буде враховувати знижки, передбачені «Карткою киянина».

Напрацьовані пропозиції запропоновано обговорити у медичних колах з метою внесення пропозицій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170