Підтримка суднобудування в Україні є першочерговим завданням влади.

Про це сказав Президент Віктор Янукович у Миколаєві під час урочистостей з нагоди 75-річчя утворення області.

«Вирішення проблем суднобудівної галузі як для мене, так і для уряду визначено першочерговим завданням. Я стежитиму за його виконанням», - сказав Янукович.

Він також зазначив, що суднобудування є провідною галуззю промисловості Миколаївщини - тут зосереджено 55% всіх виробничих потужностей України. Однак з трьох заводів працює лише один - Чорноморський суднобудівний завод. «Решта два підприємства Миколаєва – завод «Океан» і ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» викликають стурбованість. Я доручив уряду, облдержадміністрації вжити термінових заходів щодо залучення замовлень, відновлення обсягів виробництва і ліквідації боргів по зарплаті», - повідомив Глава держави, передає «Укрінформ».

За його словами, певні кроки у цьому напрямі вже зроблено: ухвалена державна цільова програма з будівництва кораблів класу корвет, реалізацією якої займається ЧСЗ.

Крім того, Верховна Рада прийняла закон про проведення економічного експерименту та державної підтримки суднобудівної промисловості. Це допоможе збільшити конкурентоспроможність вітчизняного суднобудування та залучення інвестицій у цю галузь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234