У Пекіні видавництвам заборонили друкувати книги про Японію через конфлікт між країнами навколо спірних островів. Про це повідомляє газета The Japan Times з посиланням на джерела серед японських видавців.

Заборона стосується книг, написаних авторами з Японії, а також китайських книг, присвячених цій країні. Співрозмовники видання не уточнюють при цьому, яким саме видавництвам надійшло таке розпорядження, проте вони не виключили, що заборона може поширитися і на інші регіони Китаю.

Крім цього, влада заборонила рекламувати книги про Японію, які вже вийшли, а також проводити пов'язані з цією країною культурні заходи.

Газета пояснює, що заборона на друк книг пов'язана з конфліктом між Китаєм і Японією, який загострився у серпні 2012 року через групи нежилих островів у Східно-Китайському морі (китайці називають острови Дяоюйдао, японці - Сенкаку). Нещодавно в районі островів виявили вуглеводні, і тепер обидві країни заперечують право на ці території, пише «Lenta.ru».

Нагадаємо, конфлікт особливо загострився після того, як японські активісти висадилися на островах і встановили там японський прапор, а уряд Японії викупив три з п'яти островів у приватного власника. Після цього в Китаї почалися протести, через що великим японським компаніям довелося зупинити виробництво в цій країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290