Народний депутат від фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив упевненість, що законопроект про посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини обов'язково пройде суспільну дискусію перед другим читанням.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, про це він повідомив під час зустрічі з членами передвиборчої місії Спеціального комітету Парламентської асамблеї Ради Європи зі спостереження за парламентськими виборами в Україні 28 жовтня 2012 року, коментуючи ухвалення в першому читанні проекту закону «Про внесення змін до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини».

«Я не знаю, буде чи не буде прийнятий цей закон. Коли я розмовляв з журналістами, запропонував: давайте разом працювати для прийняття цього документа. На мою думку, він не спрямований проти журналістів. Він спрямований на те, щоб якимось чином впорядкувати життя у державі», - пояснив Єфремов.

Голова парламентської фракції ПР навів приклад з виборів до місцевих рад, які відбулися у жовтні 2010 року: «В одну область приїжджає наш колега, представник опозиції, Москаль. Виступаючи по телеканалу, він показує фотографію, на якій зображена якась вілла, і каже: «Що ви голосуєте за цю людину? Ось я точно знаю, у неї вілла в Ніцці. Хіба можна цю людину підтримувати?» Ця людина вже два роки доводить, що ніякої вілли у неї немає. Він підійшов до Москаля і запитав: «Навіщо ти це зробив?» На що той відповів: «Ти знаєш, нічого особистого, чиста політика».

«Коли я два дні поспіль, спілкуючись із журналістами, ставив запитання, в якій країні ми живемо, вони самі мені відповіли: в країні суцільного наклепу. Тому я не знаю, буде прийнятий цей закон, чи не буде прийнятий цей закон. Дуже сумніваюся, що він буде прийнятий до виборів. Але одне, безумовно, - до другого читання буде проведена дискусія з громадськістю, і якщо він і буде прийматися, то у форматі, який влаштовує більшість наших громадян», - запевнив Єфремов.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини». Документом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 «Наклеп».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

323