Президент Віктор Янукович доручив головам обласних, Київської, Севастопольської, районних державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо недопущення маніпулювання і викривлення у результаті тимчасової зміни місця голосування виборців на виборах Верховної Ради.

Про це йдеться у дорученні Президента від 20 вересня, передають «Українські новини».

Президент доручив рай-, держадміністраціям провести серед співробітників органів ведення державного реєстру виборців роз'яснювальну роботу щодо недопущення правопорушень, пов'язаних з протиправною зміною місця голосування (виборчої дільниці) виборців, а також - проінформувати про передбачену законодавством кримінальну відповідальністьі за вчинення таких правопорушень.

Також Янукович доручає головам обладміністрацій попередити голів районних адміністрацій про персональну відповідальність за стан виконання цього завдання.

Нагадаємо, раніше Комітет виборців констатував поширеність випадків використання технології зміни адреси для тиску на виборців у деяких одномандатних округах Києва та Київської області.

13 вересня Центральна виборча комісія затвердила порядок тимчасової зміни місця голосування виборців на виборах Ради без зміни їхніх виборчих адрес.

Виборцям, охочим тимчасово змінити місце голосування, необхідно буде до заяви подати документи або належним чином засвідчені копії, що підтверджують необхідність зміни місця голосування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

312