Українська влада не збирається заради підписання угоди про асоціацію з ЄС прийняти вимоги Заходу і звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в інтерв'ю австрійському виданню Die Presse.

«Ми не збираємося нічого робити. Наша судова система повинна працювати і спиратися на факти. Не може бути й мови про те, щоб наші друзі нам радили, що ми повинні робити, тільки тому, що вони комусь співчувають, не знаючи точно, що сталося. Ми були занадто довго під владою Росії, щоб нам говорили, що ми повинні робити», - заявив Грищенко.

Глава МЗС України зазначив, що європейським політикам необхідно детально розібратися у кримінальній справі, за якою судять Тимошенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На жаль, нашим партнерам (з ЄС. - Ред.) потрібен певний час, перш ніж вони зрозуміють всі аспекти справи (за якою судять Тимошенко. - Ред.). Йдеться про те, як ставитися до відсутності відповідальності. Громадськість вимагає від чиновників, щоб вони взяли на себе відповідальність за події», - підкреслив глава МЗС.

Грищенко також наголосив, що процес стосовно екс-міністра МВС України Юрія Луценка не є закінченим, а рішення Європейського суду не є остаточним, оскільки все ще залишаються невирішені низка питань.

«Мова йде про щось більше: ситуація у міліції за часів Луценка дала привід для багатьох судових справ. Судочинство тоді не було незалежним і було у жахливому стані... Сьогодні все набагато краще», - сказав глава МЗС.

Як раніше писав ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня Тимошенко була переведена із Качанівської виправної колонії у Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» у Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

393