Радник президента Республіки Польща Тадеуш Мазовецький відвідав екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці». Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

У ДПтС зазначили, що дозвіл на це відвідування надано на підставі статей 6 і 24 Кримінально-виконавчого кодексу України.

«Сама Тимошенко надала письмову згоду на відвідування радником президента Республіки Польща», - зазначили у прес-службі і додали, що зустріч Мазовецького з Тимошенко проходила у кімнаті для відвідувачів (у медичній палаті).

Крім того, українська сторона поінформувала Мазовецького, що під час відвідування медустанови необхідно враховувати рекомендації німецьких лікарів клініки «Шаріте» про те, що значна кількість зустрічей з Тимошенко негативно впливає на процес її реабілітації, у зв'язку з чим вони рекомендували максимально обмежити кількість зустрічей з пацієнткою на час її перебування у стаціонарному закладі та зосередитися саме на її реабілітаційному процесі.

По закінченні зустрічі Мазовецький подякував представникам ДПтС і ЦКБ «Укрзалізниці» за надану можливість поспілкуватися з засудженою Тимошенко, зазначили у прес-службі.

Як раніше писав ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня Тимошенко була переведена із Качанівської виправної колонії у Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» у Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351