Конгрес США вважає Росію, Україну і Китай найбільш сприятливими із усіх країн для діяльності порушників авторських прав.

Як випливає із документа, опублікованого робочою групою конгресу з протидії міжнародному піратству, конгрес рекомендує уряду Сполучених Штатів звернути особливу увагу на вирішення проблем із порушенням авторських прав у Росії, Китаї, Україні, Швейцарії та Італії, повідомляє РІА «Новости».

«Недостатнє дотримання прав інтелектуальної власності у цих країнах завдає великої шкоди американським авторам і нашій економіці у цілому», - йдеться у документі.

Укладачі документа зазначають, що Італія та Швейцарія у 2012 році потрапляють у цей список вперше, тоді як Росія, Україна і Китай вже були названі найбільш «піратськими» країнами у минулорічній доповіді.

На думку конгресменів, у Канаді та Іспанії, які раніше потрапляли у подібні списки, ситуація з дотриманням авторських прав значно поліпшилася.

В американських списках злісних порушників законів про захист авторських прав, як і раніше, числяться російська соціальна мережа «ВКонтакте» і торрент-портал Rutracker. Торрент-портал згадується у списку нарівні з аналогічними ресурсами із Болгарії та з України - сайтами Zamunda і Demonoid. Сайт «ВКонтакте» - єдина соціальна мережа в американському «чорному списку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220