Угода про асоціацію, зона вільної торгівлі та безвізовий режим - три фактори, які зроблять процес євроінтеграції України незворотнім. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський на зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром економіки Республіки Польща Вальдемаром Павляком, яка відбулася 20 вересня у Києві, повідомляє його прес-служба.

Основну увагу було приділено ключовим напрямам співробітництва України та Республіки Польща.

«Необхідно докласти спільних зусиль, щоб процес підготовки Угоди про асоціацію з ЄС до підписання штучно не затягувався, і вже до кінця поточного року Угода була готова до підписання», - заявив Хорошковський.

Сторони обговорили також питання створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС. За словами першого віце-прем'єр-міністра України, завдяки такому кроку українсько-польське двостороннє торговельно-економічне співробітництво отримає нові можливості, від яких виграють не тільки Україна і Польща, але і ЄС у цілому.

«Україна і Польща повинні докладати постійних зусиль для підтримки позитивної динаміки торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а також взаємодії у сфері енергетичної безпеки», - підкреслив Хорошковський.

Сторони відзначили зацікавленість у більш активному співробітництві у розвитку альтернативної енергетики, а також у створенні спільних проектів у цій сфері та сфері енергозбереження.

Нагадаємо, 19 липня у Брюсселі представниками України і Європейської комісії був парафований текст угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і ЄС, який є невід'ємною частиною угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257