Єгипет, Лівія, Туніс та інші арабські країни повинні поважати свободу слова, думок і права жінок. Про це заявив президент США Барак Обама, виступаючи в Університеті Майамі у Флориді.

«Мій посил до президентів Єгипту, Лівії, Тунісу та інших країн полягає у тому, що ми хочемо бути їхніми партнерами, працювати з ними, бути на боці демократії, але демократія – це не просто вибори, - сказав Обама, - це також захист прав меншин, дотримання свободи слова, рівне ставлення до жінок». Він вказав на те, що не можна «замінити тиранію диктатора тиранією натовпу», передає «ИТАР-ТАСС».

Торкаючись гучного скандалу навколо аматорської кінокартини «Невинність мусульман», Обама вказав, що Вашингтон «вважає це відео образливим, воно не відображає погляди Америки». Тим не менше, картина «була використана як привід для насильницьких дій проти представників західного світу і американців».

«Насильства Сполучені Штати не потерплять», - пообіцяв американський лідер, зазначивши, що мета його адміністрації полягає у тому, «щоб бути впевненими у безпеці наших посольств і дипломатів, і в тому, що винні у насильстві постануть перед правосуддям». «Думаю, важливо усвідомлювати, що саме завдяки неймовірній роботі наших дипломатів, чоловіків і жінок, ми звільнили Лівію від диктатора, який тероризував її протягом 40 років», - вказав Обама, відповідаючи на запитання про недавні атаки на дипломатичне бюро у Бенгазі, внаслідок яких загинув посол США Крістофер Стівенс і ще троє американців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294