Влада повинна докладати всіх зусиль для законодавчого забезпечення вільної і ефективної роботи ЗМІ. Таку переконаність висловив Президент України Віктор Янукович на 11-му Економічному форумі «Україна-Польща», у роботі якого взяв участь разом з президентом Польщі Броніславом Коморовським, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Ми не можемо собі дозволити з Коморовським критикувати пресу. Тому що ці висновки можете робити тільки ви, а ми цьому можемо тільки сприяти, сприяти через закони, через інші політичні процеси», - підкреслив Янукович.

Він додав, що не існує «експертів або приладів», які б могли зі стовідсотковою точністю стверджувати, наскільки правдива оприлюднена журналістами інформація, наскільки повно і точно вона викладена.

«У цьому процесі ми зацікавлені всі - щоб була ефективність, яка б слугувала справі. І це дуже важливо. У цьому питанні той досвід, який існує у світі, треба використовувати», - зазначив Президент.

Говорячи про об'єктивне висвітлення українсько-польського економічного співробітництва, Янукович висловився за доцільність створення спеціальних друкованих видань, на шпальтах яких товаровиробники та підприємці обох країн отримають можливість знаходити необхідну інформацію і повідомляти про свої досягнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505