Для Національного банку України питання фінансової грамотності населення завжди було у полі уваги. Про це заявила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, повідомляється на офіційному сайті НБУ.

«Для нас питання фінансової грамотності завжди було у полі уваги, і ще на початку 90-х років, і на початку вже цього сторіччя», - зазначила вона.

За словами Щербакової, населення - це основний інвестор. «І як поводитиметься населення, чи буде воно довіряти банкам, все це - елементи фінансової грамотності громадян. Тому ми намагаємося розповідати, намагаємося вчити людей, намагаємося пояснювати свою політику», - заявила Щербакова.

«Ми працюємо на ринку з грошима, але й не останній момент – те, щоб наша політика, наші дії сприймалися суспільством, щоб вони були зрозумілі людям», - сказала директор Гендепартаменту грошово-кредитної політики НБУ.

Щербакова підкреслила, що всі ці моменти були покладені в основу концепції програми підвищення фінансової грамотності населення.

«Завдяки співпраці і з міжнародними фінансовими організаціями, і з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту, і підтримці інших фінансових регуляторів, наших банківських асоціацій ми можемо говорити, що ця програма вже вийшла на національний рівень», - заявила вона.

«У нас багато навчальних закладів по всій країні, ми створили банківське телебачення. Це стане основним елементом впливу на доросле населення. Я вважаю, що у нас є для цього всі канали, всі інформаційні засоби, і ми будемо їх використовувати», - підсумувала директор Гендепартаменту грошово-кредитної політики НБУ.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України у тісній співпраці з Національним банком України та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало впровадження дослідно-експериментального освітнього проекту з підвищення рівня фінансової грамотності української молоді, розрахований на сім років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

475