Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляє, що Угода про асоціацію однаково необхідна як Євросоюзу, так і Україні.

«Це не подарунок Україні», - сказав міністр у ході конференції «Україна на шляху євроінтеграції» у четвер у Відні.

Він підкреслив, що Угода про асоціацію несе вигоди як українській, так і європейській стороні, що міністр і має намір доводити на зустрічах з європейськими представникам, передає «Інтерфакс-Україна».

«У нас є певні успіхи у переговорах, але у деяких питаннях ми зустрічали ненормальні і неадекватні вимоги з боку ЄС. Наприклад, церковне вино «Кагор», яке ЄС вимагав перейменувати», - розповів він.

«Я думаю що велика помилка ЄС – політизувати цю угоду», - вважає Грищенко.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявляє, що процес підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом активізується після виборів до Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин заявив, що МЗС розраховує підписати Угоду про асоціацію з ЄС до кінця поточного року.

19 липня у Брюсселі представниками України і Європейської комісії був парафований текст угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і ЄС, який є невід'ємною частиною угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

309