Україні не варто побоюватися за свою незалежність у разі вступу до Митного союзу. Про це голова Комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков сказав на прес-конференції у Москві.

«Україні потрібно подолати страхи, що ми будемо чинити замах на її суверенітет. Я щось не пригадую таких спроб. Принаймні, з 1998 року, коли ми підписали і ратифікували Великий договір між Україною і Росією про гарантування територіальної цілісності», - сказав Пушков.

На його думку, приєднання до МС «суто економічно вигідно і Україні». У той же час, в Україні важливу роль відіграє політична складова - «існують побоювання, чи не потрапить країна під «п'яту» Росії», - додав він, передає «УНІАН».

Він також зазначив, що із розмови з представником України у ПАРЄ він зрозумів, що Партія регіонів хоче знайти щось середнє між ЄС і МС, щоб користуватися перевагами обох організацій.
Крім цього Пушков заявив, що Росія зацікавлена ​​у ринку України.
«Ми, природно, зацікавлені у приєднанні України до Митного союзу. Це розширення на 45 млн осіб, які складають український ринок», - заявив Пушков.

Він зазначив, що ЄС оптимальним для себе вважає 450-480 млн. чоловік. «Ось вони зараз вийшли на цю цифру», - сказав депутат. А ринок США, разом з Мексикою та Канадою, становить близько 600 млн осіб, додав депутат.

«Тому нам теж треба розширюватися. І Україна виведе нас за 200-мільйонний рубіж: зараз у нас 175 млн., а з Україною буде 220 млн. Це велике розширення. Вигідне воно також і Казахстану, і Білорусі», - вважає голова комітету.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник глави уряду Росії Аркадій Дворкович заявив, що висока ціна на природний газ для України пояснюється ринковим ціноутворенням, яке використовує «Газпром», а якщо Київ хоче більш вигідних умов, заснованих на базі політичного партнерства, йому варто було б подумати про можливий вступ до Митного союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290