Центральна виборча комісія затвердила порядок передання виборчих бюлетенів дільничним виборчим комісіям закордонних виборчих дільниць. Таке рішення, як передає кореспондент ForUm'у, прийняте на черговому засіданні ЦВК.

Зокрема, на засіданні ЦВК йшлося про те, що бюлетені будуть передавати за кордон у кількості, яка перевищує на 0,5% кількість виборців, внесених до списку на певній виборчій дільниці. Бюлетені транспортуватиме до ЦВК державне підприємство спецзв'язку у супроводі співробітників міліції.

Документи будуть передавати на засіданні ЦВК уповноваженому представнику МЗС не раніше, ніж 3 дні до голосування. Як виняток вони будуть передані за 6 днів до голосування. Транспортувати бюлетені у закордонні дільниці будуть за допомогою дипломатичної пошти або іншим способом не пізніше, ніж за 24 години до дня голосування. Приймати бюлетені повинні не менше трьох членів комісії виборчої дільниці включно з головою комісії. У разі його відсутності приймати бюлетені повинен заступник голови або секретар.

Дільнична виборча комісія повинна забезпечити збереження та охорону отриманих бюлетенів. Документи будуть зберігатися у спеціальному сейфі у приміщенні виборчої комісії, який опечатується у присутності членів комісії. На клейкій стрічці повинні стояти підписи присутніх членів комісії, а сейф повинен перебувати під охороною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

434