Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт повідомив, що Європейський союз визначить майбутнє відносин з Україною після парламентських виборів, які мають відбутися 28 жовтня. Про це Більдт заявив сьогодні, виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.

«Це питання буде на порядку денному Ради закордонних справ у листопаді», - сказав міністр.

Більдт зазначив, що наприкінці минулого тижня, перебуваючи в Україні, він разом з комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле і головою Комітету з питань закордонних справ Європарламенту Елмаром Броком передали «сильне послання» Президенту України Віктору Януковичу про те, що Європа очікує чесних і вільних виборів, повідомляє «УНІАН».

«Звичайно, важко назвати вибори абсолютно вільними і чесними, коли окремі лідери опозиції перебувають в ув'язненні», - додав Більдт.

Він ще раз підкреслив, що самі вибори, а також те, яким чином вони будуть проведені, вплинуть на подальші відносини ЄС і України.

Нагадаємо, 14 вересня комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт і голова Комітету з питань закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок заявили Президенту України Віктору Януковичу, що у відносинах Україна-ЄС не повинно бути місця для паузи , а також місця для компромісу у питанні цінностей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288