«Моторне (транспортне) страхове бюро України» (МТСБУ) та «Асоціація безпеки дорожнього руху» сьогодні підписали Меморандум про співпрацю, передає кореспондент ForUm'у.

Як повідомив у ході підписання генеральний директор МТСБУ Борис Візиров, документ передбачає спільну розробку спеціалізованих програм, які будуть спрямовані на профілактику ДТП і мінімізацію наслідків автомобільних аварій.

Як пояснив президент «Асоціації безпеки дорожнього руху» Михайло Берлін, страховий ринок може ефективно вплинути на поведінку людей на дорогах. «Сьогодні понад 80% українських водіїв мають поліс ОСАЦВ. І страхові компанії роблять різні тарифи для тих, хто дотримується правил дорожнього руху, і для тих, у кого є штрафи і порушення», - підкреслив він.

За словами Берліна, у світі накопичений позитивний досвід участі страховиків у формуванні національних програм з безпеки дорожнього руху.

«Наприклад, у Фінляндії страхові компанії контролюють навчання в автошколах і процес видачі прав. У Німеччині, Франції, Англії страхові компанії багато коштів вкладають у контроль швидкості на дорогах. Всі заходи, у яких бере участь страховий бізнес, оцінюється з економічної точки зору», - зазначив він.

За словами Берліна, найбільш ефективні та рентабельні способи профілактики ДТП – відеокамери на дорогах. «Підраховано, що один долар, вкладений у фото-, відеофіксацію, дає 30 доларів ефекту. Один долар, вкладений в інформаційну програму щодо застосування ременів безпеки, заощадить 20 доларів», - розповів він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306