Народний депутат від фракції Народної партії Олег Зарубінський вважає, що в Україні потрібно підвищити відповідальність за наклеп. Про це він заявив ForUm'у, коментуючи прийняття Верховною Радою у першому читанні законопроекту про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини.

«Нам однозначно треба підвищити відповідальність за ті слова, які часом вбивають і ламають чужі життя, треба боляче бити по руках тих, хто поширює чутки, брехню і наклеп», - зазначив нардеп.

За його словами, в Україні нерідкі випадки того, як шляхом наклепу розправляються з неугодною людиною. «Про неї або про членів її сім'ї, її близьких родичів запускають неправдиву, брехливу інформацію і морально знищують. До речі, стосується це не тільки публічних людей, політиків і журналістів. Таке трапляється і в бізнесі, і в суспільному житті», - сказав нардеп.

Він додав, що це тільки перше читання, і дискусій щодо законопроекту ще буде чимало.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини». Документом пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 145-1 «Наклеп».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350