Генеральний директор Першого національного каналу, заслужений працівник культури України Єгор Бенкендорф вважає, що законопроект, який передбачає введення кримінальної відповідальності за наклеп, до другого читання зазнає змін. Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі ForUm'у.

«Сподіваюся, що його обговорення пройде у широкому експертному полі із залученням професіоналів від медійної сфери. Заздалегідь хочу повідомити, що НТКУ готова приєднатися до обговорення проекту і внести свої пропозиції», - сказав він.

Бенкендорф переконаний, що питання достовірності інформації, відповідальності, наклепу дуже важливі і повинні бути постійно у полі зору громадськості та журналістського середовища.

«Ми повинні захищати інтереси як громадян, які можуть потерпіти від замовних матеріалів, так і право ЗМІ та журналістів на об'єктивну і відкриту професійну діяльність», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла у першому читанні проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність і ділову репутацію людини. За таке рішення проголосувало 244 нардепа.

Перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський вважає передчасним введення закону про кримінальну відповідальність за наклеп.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що закон про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини не буде прийнятий.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241