У Києві за вісім місяців поточного року, у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року, збільшилася кількість загиблих і постраждалих унаслідок ДТП. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час зустрічі з керівниками автогосподарств міста Києва заявив начальник автомобільно-технічної інспекції Олександр Підшморга.

Переважно, за його словами, ця статистика стосується автоперевізників.

За інформацією Підшморги, за участю автоперевізників на території Києва за вісім місяців цього року скоєно 68 автотранспортних пригод (2011 рік - 62), у результаті яких загинули вісім осіб (2011 рік - 2) та 105 (2011 рік - 97) отримали тілесні ушкодження.

«На даний момент у нас існує зростання по всіх показниках аварійності серед водіїв пасажирського транспорту», ​​- констатував він.

За його словами, найбільш проблемним перевізником залишається КП «Київпастранс».

«Крім того, сумна статистика пов'язана зі збільшенням кількості наземного транспорту в місті. У 2011 році в столиці було зареєстровано 10 450 автобусів, а у 2012 році – 12 676», - підкреслив чиновник.

У свою чергу начальник Управління ДАІ МВС України в м. Києві Анатолій Курінний повідомив, що 80% ДТП у Києві відбуваються з вини іногородніх водіїв.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169