Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає важливим використання сучасних комунікацій у діалозі влади і суспільства.

Про це він заявив під час прямого спілкування по Skype з Будинку уряду з учасниками форуму «Громадські інновації», який проходить у Києві 20-21 вересня в приміщенні Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій.

«Хочу всіх привітати. Бажаю вам всього найкращого, з великим інтересом стежитиму за результатами вашого форуму», - цитує Азарова «УНІАН».

Прем'єр-міністр наголосив на важливості конструктивного діалогу між владою та громадськістю. Він пообіцяв, що всі озвучені на форумі ініціативи будуть передані відповідним міністрам для аналізу щодо практичного їх застосування.
Зокрема, форум стане майданчиком для обміну досвідом з реалізації громадських інтернет-ініціатив, спрямованих на вирішення важливих проблем у житлово-комунальній сфері, у сфері міського благоустрою, дорожньої безпеки і допомоги хворим дітям.

Темою окремої дискусії буде питання про налагодження за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій прямого діалогу між владою і суспільством. Зокрема, одним з проектів, який буде обговорюватися на форумі, є інтерактивна карта громадських звернень, яка дозволяє громадянам у режимі реального часу контролювати хід вирішення проблем у всіх містах України.

На форумі виступлять інтернет-активісти України та Росії з презентацією своїх соціальних проектів, серед яких - «УкрЯма» (поліпшення якості доріг у Криму), «Пігулки» (спільне фінансування ліків для хворих дітей), DelaiSam (благоустрій дворів у містах), «Так-Так-Так» (спільна юридична допомога он-лайн).

Також у роботі форуму за допомогою Skype взяв участь голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, який повідомив про реалізацію ініціативи «Відкритий уряд».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293