19 вересня 2012 р. Уряд прийняв розпорядження «Про схвалення проекту Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ», повідомили у прес-службі МЗС.

Угода спрямована на закріплення спрощеного порядку працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ України на території Республіки Польща та Республіки Польща на території України.

Зокрема, Угодою передбачається можливість працевлаштування членів сімей співробітників закордонних дипломатичних установ України і Польщі без відмови від дипломатичного імунітету.

Робота членів українських і польських дипломатичних родин забезпечить реалізацію їх демократичних прав у країні акредитації, дозволить їм внести свій особистий внесок у розвиток українсько-польського стратегічного партнерства.

Укладення Угоди буде свідчити про високий рівень співпраці зовнішньополітичних відомств України та Республіки Польща й стане важливим елементом поглиблення співпраці двох держав у галузі соціального забезпечення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291