19 вересня 2012 р. Кабінет Міністрів схвалив проект Закону «Про внесення змін до статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Проект акта розроблено на виконання постанови Верховної Ради України за результатами парламентських слухань щодо проблем сімей, повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

Як зазначалося на засіданні уряду, в Україні, на жаль, присутні такі явища, як насильство в сім'ях, недостатній рівень виконання батьківських обов'язків, розлучення, неповні сім'ї, соціальне сирітство і т. д. У таких умовах потребує вдосконалення система надання соціальних послуг. Також і суспільство повинне вживати заходів для підтримки сімей.

Мета схваленого законопроекту - розширення повноважень органів місцевого самоврядування щодо здійснення соціальної роботи з сім'ями, які перебувають у складних обставинах.

Зокрема, передбачається надати виконавчим органам сільських, селищних міських рад право подавати на затвердження ради програми з розвитку соціальних послуг для підтримки сімей, які перебувають у скрутному становищі, брати участь в розробці аналогічних регіональних програм, які затверджуються відповідно районними та обласними радами, а також право здійснювати заходи щодо попередження попадання сімей у складні життєві обставини і формування відповідального батьківства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305