Народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що зміни до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури» і до закону «Про прокуратуру» суттєво поліпшать роботу українських прокуратур. Про це повідомляє прес-служба ПР.

«Внесено зміни до 18 законодавчих актів України, якими вдосконалено положення чинного законодавства України, що регулюють статус органів прокуратури та порядок реалізації наданих їм законом повноважень», - підкреслив парламентарій.

Зокрема, депутат зазначив, що цей закон спрямований на обмеження повноважень органів прокуратури, особливо з проведення перевірок суб'єктів господарювання.

«Таким чином, обмежуються повноваження прокурорів при проведенні перевірок. Їх можна буде проводити тільки після попередньої ревізії профільного контролюючого органу або якщо контролер не провів ревізію в строк. Більш того, починати прокурорську перевірку можна буде тільки після письмового повідомлення про її проведення», - уточнив він.

Олійник зазначив, що серед позитивних новацій цього закону - також скасування повноважень прокурора щодо видання обов'язкових до виконання актів.

«Після набуття чинності нового закону прокурори зможуть виносити лише подання, яке вже не буде автоматично припиняти діяльність підприємства (прокуратура тільки зможе виступати з відповідними клопотаннями)», - пояснив він.

При цьому, за словами парламентарія, всі зазначені дії прокуратури, як і видані за підсумками перевірки акти, можна буде оскаржити в суді.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

296