У Донецькій області затримано голову однієї з селищних рад, який вимагав і отримав хабара в сумі 20 тис. грн за вирішення питання про продаж комплексу нежитлових приміщень, що перебувають у комунальній власності, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно з повідомленням відомства, правоохоронці встановили, що в сільраду звернувся місцевий житель, який хотів взяти участь у конкурсі з продажу комунальних будівель. Голова ради запропонував своє сприяння в даному питанні, а також запевнив потенційного покупця у прискореному і безперешкодному укладенні договору купівлі-продажу. За своє сприяння посадова особа зажадала винагороду в розмірі 20 тис. грн.

За даними прокуратури, передача грошей відбувалася в два етапи. Спочатку чиновник отримав 5 тис. грн й організував підприємцеві перемогу в конкурсних торгах з відчуження комплексу нежитлових будівель. Решта 15 тис. грн були отримані чиновником в особистому автомобілі після укладання угоди купівлі-продажу. У момент передачі грошей селищний голова був затриманий співробітниками правоохоронних органів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299