У суботу, 22 вересня, у Житомирі відбудеться освячення Свято-Хрестовоздвиженської церкви, яка була відбудована за підтримки міністра аграрної політики і продовольства, вихідця з Житомирщини Миколи Присяжнюка.

Сьогодні храм готується до освячення, яке, як очікується, відвідає предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир 22 вересня.
 
 
За словами архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського, Високопреосвященнішого Никодима, за особистої підтримки Миколи Присяжнюка будівельниками були виконані всі роботи щодо повної реставрації храму: виготовлені нові хрести, куполи, замінено вікна, нанесена штукатурка фасаду; прикрашена прилегла територія - бруківка навколо храму і паркан, придбано церковне начиння: світильники, панікадила, ікони, богослужбові предмети. В єпархії запевняють: Присяжнюк є єдиним, хто взяв на себе всі комплексні витрати з реставрації церкви.
«Свято-Хрестовоздвиженська церква за свою історію переживала складні часи, а сьогодні завдяки особистій підтримці нашого земляка, вона постане у новій красі. Її реставрація дозволить прославляти Господа кожному віруючому, тому ми висловлюємо подяку від всієї церковної спільноти Миколі Володимировичу за його внесок у відновлення православної святині на його малій батьківщині», - підкреслив архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський, Високопреосвященніший Никодим.

До недавнього часу в приміщенні храму знаходився відділ обласного краєзнавчого музею (відкритий у храмі 1987 року), який буде поміщений в окрему будівлю. До початку будівництва у наметовому храмі біля стін Хрестовоздвиженської церкви щотижня відбувалася Божественна літургія, за якою молилася громада храму.

Нагадаємо, що 5 квітня 1993 року були проведені установчі збори і 10 травня того ж року був зареєстрований статут Хрестовоздвиженської громади Української православної церкви. На сьогодні храм поставлений на облік як пам'ятник архітектури.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

365