Україна і Японія мають намір співпрацювати у сфері освіти, повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Відповідний меморандум про співпрацю між Міносвіти України та Міністерством освіти, культури, спорту, науки і технології Японії було підписано 18 вересня.

Сторони, зокрема, мають намір посилити співпрацю в обміні студентами, збільшивши кількість таких студентів, співпрацювати у підготовці підручників, сприяти співробітництву у наукових проектах та у їхньому фінансуванні.

Перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Сулима підкреслив важливість досягнення у перспективі домовленостей про взаємне визнання на державному рівні двома країнами дипломів про вищу освіту, а також дипломів щодо присвоєння вчених ступенів, передають «Українські новини».

«Для того, щоб подолати шлях, слід зробити перший крок – ми повинні розпочати процес взаємного визнання дипломів, щоб створити можливість для отримання документів, дійсних як в Україні, так і в Японії», - зазначив він.

Перший заступник міністра освіти, культури, спорту, науки і технології Японії Міхо Такаї, у свою чергу, подякувала колезі за ефективну співпрацю у галузі вищої освіти, висловивши впевненість, що підписання меморандуму посприяє подальшому зміцненню співпраці між країнами.

За даними Міносвіти, на сьогодні японська мова викладається у 12 українських вузах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270