Як сьогодні стало відомо, прем'єр-міністр України Микола Азаров поспілкується з допомогою Skype з учасниками Міжнародного форуму «Громадські інновації», який відбудеться 20-21 вересня 2012 року у приміщенні Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій, повідомили ForUm'у у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Форум стане майданчиком для обміну досвідом щодо реалізації громадських інтернет-ініціатив, спрямованих на вирішення соціально гострих проблем у сфері ЖКГ, міського благоустрою, дорожньої безпеки і допомоги хворим дітям. Темою окремої дискусії буде питання про налагодження за допомогою ІКТ прямого діалогу між владою і суспільством. Наприклад, одним із проектів є інтерактивна карта громадських звернень, яка дозволяє громадянам у режимі реального часу контролювати хід вирішення міських проблем по всій Україні. На Форумі виступлять інтернет-активісти України та Росії.

За словами Азарова, запрошення взяти участь у Форумі відправлене йому через Facebook. «Вже більше року я активно користуюся соціальною мережею Facebook, щотижня кілька годин спілкуюся з усіма бажаючими. Коли мене запросили виступити на Форумі інтернет-активістів, я був вражений такою кількістю цікавих і, головне, корисних інтернет-проектів, спрямованих на вирішення саме тих проблем, про які я так часто дізнаюся через Facebook. Вважаю, нам потрібно більш уважно придивитися до таких громадських ініціатив. На жаль, мій робочий графік не завжди дозволяє робити експромти. Тому я привітаю учасників форуму за допомогою Skype», - повідомив прем'єр-міністр.

Він звернеться до учасників Міжнародного форуму «Громадянська ініціатива» з вітальним словом о 09:00 20 вересня 2012 року. Сеанс зв'язку відбудеться у Будинку уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310