У Харківському слідчому ізоляторі запобігли спробі втечі ув'язнених, які прорили підкоп у підвальному приміщенні. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

«У підвальному приміщенні одного із режимних корпусів закладу (у якому також розміщувалася навчально-виробнича майстерня) на глибині 123 сантиметри був виявлений замаскований лаз, шириною 55 см, заввишки 35 сантиметрів і 380 сантиметрів у довжину», - йдеться у повідомленні.

Було встановлено, що двоє ув’язнених харків'ян, 1990 і 1991 років народження, утримувалися у СІЗО за підозрою у незаконному заволодінні транспортними засобами, відповідно до вимог ст.16 Закону України «Про попереднє ув'язнення» виводилися для робіт у навчально-виробничих майстернях при СІЗО. Вони ж і зізналися, що виношували наміри здійснити втечу із СІЗО, для чого під час перебування у майстерні здійснювали підкоп.

Проводиться перевірка для вирішення питання щодо порушення кримінальної справи за фактом спроби здійснення втечі з-під варти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268