Україна потребує значного оновлення залізничного пасажирського рухомого складу. Про це повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков 18 вересня у Берліні, де відвідав виставку «InnoTrans 2012».

«Вже зараз Україні необхідно 100-120 поїздів далекого прямування і 300-350 електричок. Останні ми отримали ще до Олімпіади у Москві, тому вони вже застарілі і необхідно купувати нові», - цитує Колеснікова прес-служба Міністерства інфраструктури.

За його словами, така кількість поїздів тільки далекого прямування для українських вагонобудівників - це портфель на 10-12 років.

Втім, зараз коштів на придбання нового електромоторного рухомого складу немає. Оскільки, за словами віце-прем'єр-міністра, пасажирські приміські перевезення збиткові. «У минулому році з 330 млн пасажирів українська залізниця перевезла 260 млн безкоштовно», - сказав Колесніков.

За словами віце-прем'єр-міністра, українська залізниця потребує якісних змін, зокрема, необхідно будувати потужні логістичні пасажирські центри, як на авіатранспорті.

«Слід збільшувати швидкість, розділяти вантажний і пасажирський рух, переходити на потужні логістичні пасажирські центри, великі хаби, як це прийнято на авіатранспорті», - підкреслив Колесніков.

Крім того, віце-прем'єр-міністр додав, що в Україні найнижчі ціни на проїзд залізницею, однак при цьому спостерігається дуже низька продуктивність праці через відсутність машинних механізмів, що дозволяють виконувати роботу набагато ефективніше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210