В Україні темпи виконання будівельних робіт сповільнилися на 8%. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, сказав прем'єр-міністр Микола Азаров у ході засідання Кабінету Міністрів.

«Безумовно, на таку динаміку вплинули як об'єктивні, так і суб'єктивні чинники, адже 2011 рік був чи не найбільшим у сучасній історії України за обсягами державного капітального будівництва», - сказав глава уряду.

У рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, за його словами, Україна швидко надолужила втрачений час.

«Сьогодні держава закінчила реалізацію одних масштабних завдань і переходить до виконання нових, наприклад, програми «Доступне житло», нових інфраструктурних проектів. У цей перехідний період темпи будівництва, як відомо, уповільнюються, але це не пояснює, чому так незадовільно розгортаються програми у низці областей».

За його даними, в АР Крим за результатами 8 місяців 2012 року обсяги виконаних будівельних робіт скоротилися на 33%. А у Житомирській області, місті Севастополі, Київській та Черкаській областях відбулося скорочення більш ніж на 15%.

«Тому доручаю губернаторам цих регіонів провести детальний аналіз причин такої ситуації та вжити необхідних заходів. Окреме питання є і до міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолія Близнюка. Ми прийняли закон про містобудівну діяльність, спростили процедури початку будівництва, введення в експлуатацію житла, а на обсягах це не відбилося. Виникло питання: вони що, не працюють, чи це проблема на місцях?» - сказав Азаров.

Також прем'єр-міністр нагадав, що тільки у вигляді субвенцій на соціально-економічний розвиток та через фонд регіонального розвитку уряд перерахував регіонам майже 2 млрд грн, що у 1,4 рази більше, ніж у минулому році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384