Програма «Доступне житло» – це реальний шанс отримати квартиру, однак поки мало українців нею скористалися. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відповідаючи на запитання журналістів перед засіданням Кабміну, заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.

«Це правильний і реальний процес, і я завжди підкреслюю, це шанс для людей, які хочуть мати житло», - сказав він і нагадав, що процедура отримання пільгового кредиту максимально спрощена: «Люди, банки і жодного чиновника».

Що стосується реалізації до кінця року мільярду, виділеного із бюджету для цієї програми, то, за його словами, гроші будуть направлені на оснащення будівельних майданчиків.

«Ми зараз працюємо над чим? Це недобудови. 12500 вже запропоновано людям. Вибирайте, будь ласка. Там є 1,5 тис. квартир, які вже стовідсотково побудовані, здані в експлуатацію. 70% квартир готові на 60-90%», - повідомив він.

Міністр зазначив, головна проблема програми – відсутність бажання людей купувати ці квартири. За його словами, багато українців хочуть взяти квартири більшого метражу, ніж закладено у програмі доступного житла, а також дуже мало популярних – одно-і двокімнатних.

«Люди! Ідіть! Ідіть! 12500 квартир готові. Ідіть – беріть», - закликав міністр.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів має намір запропонувати Верховній Раді виділити 1 млрд гривень на здешевлення вартості кредитів на купівлю житла у 2013 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366