Сьогодні міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко депонував у штаб-квартирі Ради Європи у Страсбурзі Другий додатковий протокол до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах. Про це ForUm`у повідомили у прес-службі МЗС України.

Зокрема, вручаючи Генеральному секретарю Ради Європи Торбйорну Ягланду документ про ратифікацію Україною цього міжнародно-правового інструменту, Грищенко заявив, що, ставши учасницею цього документа, Україна зробить свій внесок у зміцнення міжнародного співробітництва у сфері розслідування кримінальних справ.

«Враховуючи, що метою Ради Європи є досягнення більшої єдності між її країнами-членами, ми вважаємо, що застосування єдиних міжнародних норм у галузі взаємної допомоги у кримінальних справах сприятиме досягненню цієї мети. Ми також вважаємо, що цей документ зміцнить нашу правову базу у сфері міжнародно-правового співробітництва, допоможе у боротьбі зі злочинністю, зокрема, у боротьбі з транснаціональною злочинністю, а також сприятиме роботі наших компетентних органів з їхніми європейськими партнерами у цій сфері», - зазначив міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, що на даний момент учасницями Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах є 24 країни, включаючи також країни, які не є членами Ради Європи - Ізраїль та Чилі.

Протокол набуде чинності для України 1 січня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

519