У Беверлі-Хіллз у неділю, 17 січня, пройшла 68-а церемонія вручення кінопремій «Золотий глобус». Нагороди традиційно присуджувалися кінофільмам і телесеріалам у категоріях «драма» і «мюзикл або комедія» окремо.


Кращим фільмом року в драматичному жанрі за версією організатора церемонії, Голлівудської асоціації іноземної преси, стала «Соціальна мережа» Девіда Фінчера. Конкуренцію у цій номінації «Соціальної мережі» склали картини «Король каже!», «Початок», «Чорний лебідь» і «Боєць».


Крім того, Фінчеру дісталася нагорода за кращу режисуру. Також «Золотим глобусом» була відзначена робота сценариста фільму, Аарона Соркіна, і Трента з Nine Inch Nails і Аттікуса Росса, які написали саундтрек до «Соцмережі» .


Комедією року стали «Діти в порядку» американського режисера Лізи Холоденко.


«Золотий глобус» кращій актрисі в картині драматичного жанру дістався Наталі Портман за роль балерини у фільмі «Чорний лебідь». Драматичним актором року став Колін Ферт. Він заслужив нагороду за роль у фільмі «Король каже!».


У номінації «Краща актриса, яка зіграла у мюзиклі або комедії» перемогла Аннет Бенінг за роль у фільмі «Діти в порядку». У відповідній чоловічій номінації премія дісталася Полу Джіаматті за роль у стрічці «Версія Барні». Зазначимо, що в цій номінації двічі був представлений Джонні Депп за роль у новій «Алісі» і трилері «Турист».


Кращим актором другого плану став Крістіан Бейл, а кращою актрисою другого плану визнали Мелісу Лео. Обоє вони отримали нагороди за ролі в картині «Боєць», повідомляє «Лента.ру».


Російський фільм «Край» Олексія Учителя поступився у номінації «Краща іноземна картина» датській стрічці «Haevnen». Мультфільм «Історія іграшок: Велика втеча» визнаний кращою анімаційною роботою.


Кращим повнометражним телесеріалом у драматичному жанрі визнана «Підпільна імперія». Стів Бушемі, який зіграв у «Підпільній імперії» роль Накі Томпсона, став кращим серіальним актором. Актрисою року в повнометражному драматичному серіалі стала Кеті Сагал, яка зіграла в «Дітях Aнархії».


Аль Пачіно був відзначений як кращий актор у міні-серіалі за роль Джека «Доктор Смерть» Кеворкяна в серіалі «Ви не знаєте Джека». Комедійним серіалом року були визнані «Лузери».


Почесний «Золотий глобус» за видатний внесок у розвиток індустрії розваг дістався, як і повідомлялося у листопаді 2010 року, Роберту де Ніро.


Церемонію вручення «Золотих глобусів» вів, як і торік, комік Ріккі Джервейс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

635