На автомобільних в'їздах до Києва, згідно плану розміщення висотних об'єктів, скоро почнуть будувати незвичайні будівлі.

Проект «Європейські ворота» реалізовуватимуть на в'їзді до столиці з боку Житомира. За задумом архітекторів, семиповерхова «куля» зависне на двох підпорах на пересіченні пр. Перемоги і пр. Палладіна.
 

«Технічно це вирішується просто, - розповів розробник проекту Олег Слєпцов. - За типом мостових конструкцій. Куля буде підвішена на висоті 20 м над дорогою на пилонах. Її розмір - 42 м в діаметрі. Але вона буде легкою, основний простір усередині займе атриум, а ще будуть офісні приміщення і торгівля. Об'єкт буде видимим на відстані 25-30 км. від Києва. Вночі «куля» світитиметься, видовище буде дуже незвичайним».

«Суспільний центр над дорогою виконує, швидше, декоративну функцію, - говорить Слєпцов. - На «Європейських воротах» з боків «кулі» улаштують так звані перехоплюючі парковки - шість рівнів. Щоб людина могла залишити машину і далі їхати на метро.

А на Одеській площі, над трасою, задумана будівля у вигляді годинника. З круглим циферблатом і навіть стрілкою на чотирьох ногах-підставках. На Харківській площі ПП «Архітектурна студія «С. Юнаков» запроектувала офісний центр на 60 поверхів.
 

«Проект буде реалізований, - говорить керівник студії Сергій Юнаков. - Комплекс планується побудувати на в'їзді з боку Борисполя», пише «Газета по-киевски».

Основну ідею будівництва «в'їзних надмірностей», крім естетичної, архітектори пояснюють ще й необхідністю боротися з пробками. По-перше, висотні будівлі на околицях нікому не заважають, історичний центр не псують. По-друге, відводять потік транспорту з переобтяжених центральних вулиць і надають робочі місця на околицях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1236