Сьогодні близько 01.15 за київським часом у Косовому в результаті дорожньо-транспортної події загинув український миротворець зі складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолбат» багатонаціональної тактичної групи «East» сил КФОР і ще троє отримали травми різного ступеня тяжкості.

Як повідомили в управлінні прес-служби Міністерства оборони, надзвичайна подія сталася на півночі Косового на території муніципалітету Лепосавич. Повертаючись вночі з патрулювання в рамках операції «Magnificent Stranger» у базовий табір «Nothing Hill» багатонаціональної тактичної групи «North сил» КФОР, на одному з поворотів гірської дороги БРДМ-2 перекинулася набік і скотилася в кювет.

В результаті від отриманих важких травм загинув військовослужбовець 1-ї роти національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону «УкрПолбат» молодший сержант Микола Ткачук.

Ще троє військовослужбовців постраждали. Зараз вони перебувають в американському військовому госпіталі на території бази «Bondsteel», де їм вже надана кваліфікована медична допомога. Одному з травмованих була проведена хірургічна операція – ампутована кість правої руки. За станом здоров'я травмованих українських миротворців постійно стежать військові лікарі, передає «УНІАН».

Заздалегідь встановлено, що українські миротворці не були в стані алкогольного сп'яніння.

«За моїм дорученням зараз формується робоча група, яка вилетить у Косове, щоб розібратися в причинах трагедії», - повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

«Сім'я загиблого українського миротворця обов'язково отримає відповідну компенсацію. Потерпілі також, залежно від ступеня травмування, отримають грошові компенсації», - сказав він і додав, що це була не бойова ситуація, а нещасний випадок під час патрулювання.

За фактом надзвичайної події порушена кримінальна справа, розпочато слідство.

Керівництво Міністерства оборони і Генерального штабу ЗСУ висловило глибокі співчуття рідним і близьким загиблого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

449