Коментуючи сьогодні поданий грузинським форвардом донецького «Металурга» Георгієм Деметрадзе в Печерський суд Києва позов про нелегітимність існуючого в українському чемпіонаті ліміту на легіонерів, головний тренер збірної країни Олег Блохін заявив, що якщо цей ліміт не буде посилений, він, цілком імовірно, піде у відставку.

«Згоден, що обмеження на іноземних гравців необхідно вводити поступово, - відзначив Блохін. - Поки регламент зобов'язав одночасно випускати на поле не менше трьох українців, в майбутньому сезоні їх повинно стати чотири, через рік п'ять. Інакше з часом у збірну просто нікого буде викликати. Навіть зараз я вимушений запрошувати футболістів, які не мають ігрової практики в провідних клубах країни, - їм украй важко пробитися в склад», передає «fanat.com.ua».


Блохін переконаний, що Деметрадзе не був ініціатором позову, підписаного його ім'ям. На думку тренера збірної, гравець звернувся до суду за наполяганням віце-президента «Металурга» Дмитра Селюка, який, як вважають, став ідейним натхненником двох найгучніших скандалів українського міжсезоння, у тому числі допінгового. В той же час Блохін не сумнівається, що позов відхилюватиметься - внаслідок того, що ліміт жодним чином не обмежує права іноземного футболіста, який отримав з дотриманням всіх законів посвідчення на проживання і робочу візу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

772