Керівник парламентської фракції Соціалістичної партії України Іван Бокий заявляє, що конституційна комісія може бути створена тільки Верховною Радою.

Про це він повідомив, відповідаючи на питання, чи готовий парламент делегувати своїх представників в ініційовану Президентом конституційну комісію.

Бокий сказав, що Президент має право створити робочу групу, або будь-який інший консультативний орган, проте повноваження щодо створення конституційної комісії має тільки парламент. Він відзначив, що якщо ВР створюватиме таку комісію, то безумовно, в її роботі візьмуть участь депутати різних фракцій. «Те, що хтось уявляє, що він може створити комісію, то це його уявлення і не більше», - сказав Бокий, передає «УНІАН».

Як повідомлялося, в середу Президент, прем'єр і голова ВР обговорили створення конституційної комісії для внесення змін до Основного Закону. Ця комісія була створена указом Президента від 2 листопада 2006 року. 20 листопада Президент звернувся до голови ВР, прем'єр-міністра і лідерів парламентських фракцій з проханням запропонувати кандидатури для включення в комісію, проте представники парламенту досі відмовлялися це зробити.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366