Представники російської і української атомних галузей планують 12 січня обговорити в Москві ціни на ядерне паливо з РФ для АЕС України на 2007 рік. Про це повідомило джерело в атомній галузі Росії.

" Делегація українського НАЕК "Енергоатом" прибуде 12 січня до Москви для обговорення ціни на російське ядерне паливо для українських АЕС на 2007 рік", - повідомило джерело.

За його словами, "на переговорах не обов'язково йтиметься про підвищення ціни на російське ядерне паливо", передає РІА «Новини».

У НАЕК "Енергоатом" підтвердили, що українська делегація, на чолі з керівником Енергоатома Андрієм Деркачем, прибуває 12 січня до Москви для переговорів про поставки ядерного палива для АЕС України.

" Основна тема переговорів - поставки ядерного палива для українських АЕС", - сказав представник "Енергоатому".

Нагадаємо, "Енергоатом" і російська корпорація ТВЕЛ майже рік тому, 22 січня 2006 року, узгоджували нову формулу ціни на свіже ядерне паливо, що постачається з Росії для українських АЕС до 2010 року.

Контракт між Росією і Україною на поставку ядерного палива в 2006 році був підписаний 25 січня. Відповідно до нього, ТВЕЛ поставив ядерне паливо для всі 15 енергоблоків українських АЕС.

ВАТ ТВЕЛ - один з найбільших світових виробників і постачальників ядерного палива для енергетичних і дослідницьких реакторів в Росії і за кордоном.

НАЕК "Енергоатом" управляє АЕС України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

871