В Луцькому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, замироточила ікона святителя Луки (Войно-Ясенецького), архієпископа Кримського і Таврійського. Диво мироточення ікони віруючі побачили наприкінці листопада. Це перший такий випадок у Луцьку. Про це повідомили в прес-службі Волинської Єпархії Української православної церкви Київського патріархату.

Як розказав протоієрей Віталій Собко, це диво сталося не в старовинному намоленому храмі, а в нашвидку збитій з фанери каплиці. В січні цього року в одному з дворів мікрорайону міста каплицю звів священик Микола Савчук, а перше богослужіння відбулося на Благовіщення. Як свідчать історичні джерела, на цьому місці ще в ХVІ столітті був храм на честь Богородиці.

Образ святого Луки Кримського в подарунок церкви привезла з Криму місцева прихожанка Оксана Андрійчук. Ікона замироточила в перший же день перебування в храмі. За словами о. Віталія (Собка), церква мироточення ікони тримала в строгій таємниці. Миро почало виділятися з частинки, вмонтованої в ікону. Йдеться про частинку труни, в якій свого часу був похований святий. Миро швидко загусає і набуває жовтого відтінку. Його небагато, але кожні декілька днів священик збирає його і додає до освяченої оливи, якою помазують людей. Сьогодні прикластися до ікони може будь-хто, а під час молебнів або напередодні великих свят відбувається миропомазання, передає «УНІАН».

Настоятель стверджує, що вже відбулося близько п'ятдесяти випадків зцілення віруючих. Зціляються люди і з інших конфесій, зокрема, відомий випадок, коли після помазання миром дівчинці з католицької сім'ї вдалося врятувати ногу від ампутації.

Як розказали в храмі, фахівці з хімічної лабораторії брали на аналіз миро, проте вони відзначили, що формулу визначити хоча і можуть, але відтворити її практично неможливо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

518