Перший віце-прем'єр України, міністр фінансів Микола Азаров звинуватив опонентів нинішнього Кабміну, членів колишнього уряду в цинізмі і лицемірстві. З відповідною заявою він виступив у парламенті. Про це передає кореспондент ForUm’у.

«Слухаєш і дивуєшся, чого більше цинізму чи лицемірства у виступах деяких наших опонентів. Шановний пане Кириленко, колишній віце-прем'єр уряду, пан Яценюк, колишній міністр економіки, пан Пензеник, колишній міністр фінансів, ви зараз дуже жалкуєте про те, що прожитковий мінімум нібито не відповідає тим розрахунковим показникам, які закладені в бюджеті… Що ж ви не думали про наших людей, коли розробляли методику визначення прожиткового мінімуму?», - запитав міністр фінансів.

За його словами, якби зараз діючий уряд розраховував показники прожиткового мінімуму за методологією, розробленою попереднім урядом, то рівень прожиткового мінімуму на сьогоднішній день був би на 40 грн. менший, «так, коли ви говорили правду і робили відповідно до своїх переконань, тоді чи зараз, радячи Президенту?».

Висловлювання нинішніх опонентів уряду про те, що рівень інфляції останнім часом став рости, Азаров назвав «лицемірними, оскільки саме минулий уряд заклав нинішній рівень інфляції. «Ми ж живемо за їхнім бюджетом, за бюджетом 2006 року. Так, що ж ви пани добрі, не знали хіба, що завдяки вашій текучій діяльності в країні піднімуться ціни на газ, електроенергію, піднімуться тарифи на ЖКГ, що це треба закласти в прожитковий мінімум, пенсію і субсидії, всю решту розрахунків? Так, що ж ви не заклали?» – запитав Азаров.

Він обурився тим, що люди, які є непрофесіоналами в своїй справі, навчають нинішній уряд того, як добитися зростання соціальних показників економіки.

«Друзі мої, повчіться, адже колись, а ми вже сиві, вам доведеться управляти країною» - сказав перший віце-прем'єр.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381