Генеральна прокуратура України зобов'язала прокуратуру міста Києва додатково перевірити обставини отримання грошей депутатом Київської міської ради від блоку Леоніда Черновецького Сергія Лаврова.

Як повідомили в прес-службі Генпрокуратури, Генеральна прокуратура відмінила постанову прокуратури Голосіївського району Києва про відмову у порушеному стані кримінальної справи відносно Лаврова і зобов'язала направити в прокуратуру м. Києва матеріали справи відносно Лаврова для додаткової перевірки, передає «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, 27 жовтня джерело в правоохоронних органах повідомило, що в Києві співробітники Управління боротьби з економічними злочинами при отриманні 1,5 тис. дол. хабарі затримали депутата Київради Лаврова. Згідно з інформацією джерела, затриманий був доставлений у прокуратуру Голосіївського району, яка вирішувала питання про порушення кримінальної справи.

28 жовтня Лавров заперечував факт свого затримання за отримання хабара. За даними «5 каналу», Лавров заявив, що був у міліції, але тільки супроводжував свого товариша, який давав пояснення, що стосуються власного бізнесу. «Я не був ні затриманий, ні арештований, ніякі кримінальні справи не порушувалися», - сказав він. Лавров підкреслив, що «подібну інформацію» він розцінює «як наклеп і дії, направлені як проти Блоку Леоніда Черновецького, так і проти самого Леоніда Михайловича».

У свою чергу тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що в столичну прокуратуру передані матеріали, які підтверджують отримання коштів Лавровим.

10 листопада Генеральний прокурор Олександр Медведько повідомив, що прокуратура Києва не знайшла підстав у матеріалах, зібраних міліцією, для порушення кримінальної справи за статтею «хабарництво» відносно Лаврова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310