Більшість членів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, що розслідує обставини побиття народним депутатом Олегом Калашниковим членів знімальної групи телеканалу СТБ, прийшли до висновку, що поведінка згаданого народного депутата «є неприйнятною». Про це, як передає кореспондент ForUm’у, заявив голова цієї комісії, народний депутат з фракції БЮТ Степан Курпіль.

За його словами, за підсумками роботи, комісія підготувала проект постанови, якою пропонується засудити дії народного депутат Олега Калашникова, інцидент визнати перешкодою професійній журналістській діяльності, попросити Генеральну прокуратуру посприяти завершенню цієї справи.

Також згідно з проектом постанови, Генпрокуратура має відзвітувати про проведену роботу у цій справі перед депутатами Верховної Ради і суспільством.

У свою чергу, виступаючи з парламентської трибуни, сам винуватець інциденту Калашников заявив, що «свобода слова є і повинна бути головним важелем у розвитку демократичного суспільства».

За словами Калашникова, він завжди стояв на цій позиції, для того, щоб Україна була дійсно європейською державою. Проте він підкреслив, що це не самостійні елемент, а є елементом забезпечення прав людини.

«Я повністю солідарний з Президентом України, повністю солідарний з прем'єр міністром і головою Верховної Ради, які засуджували ганебні дії, але ж ситуація в іншому, я ці дії не скоював», - відзначив він.

Ці словам Калашникова супроводжувалися криками «ганьба» з ложі преси в будівлі парламент.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315