Президент США Джо Байден подякував Словаччині за постачання Україні системи ППО С-300 і повідомив, що США передислокують до Словаччини американський ракетний комплекс Patrio, йдеться у заяві президента США.

«Від самого початку роботи моєї адміністрації Сполучені Штати приділяли першочергову увагу наданню критично важливого військового потенціалу Україні, щоб вона могла захистити себе від російської агресії. Тепер увесь світ став свідком ефективності цієї зброї, оскільки відважні українські сили використали її, щоб відбити напад Росії на Київ, утримати небо над Україною та завдати серйозних ударів по російським військовим», - цитує текст Інтерфакс-Україна.

Байден зазначає, що «на додаток до зброї, виробленої в США, ми також працювали над полегшенням передання можливостей від наших союзників та партнерів у всьому світі. Я хочу подякувати уряду Словаччини за надання Україні системи ППО С-300, про що Президент Зеленський особисто говорив зі мною в наших бесідах. Щоб забезпечити цю передачу та гарантувати постійну безпеку Словаччини, Сполучені Штати передислокують до Словаччини американський ракетний комплекс Patriot».

Водночас, йдеться у тексті, «зараз не час для самозаспокоєності. Російські військові, можливо, не досягли своєї мети із захоплення Києва, але вони продовжують вчиняти жахливі акти жорстокості щодо українського народу».

«У міру того, як російські військові готуються до наступного етапу цієї війни, я доручив своїй адміністрації не шкодувати зусиль для забезпечення українських збройних сил передовими засобами озброєння, необхідними для захисту своєї країни», - заявив Байден.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32
Теги