В Міністерстві закордонних справ України з повагою сприймають волевиявлення угорського народу на парламентських виборах, йдеться у заяві відомства.

«Водночас у прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана немає жодних підстав стверджувати, що на шляху до перемоги на виборах йому довелося боротися з президентом України. По-перше, ані Україна, ані її президент Володимир Зеленський не брали участі в політичній кампанії в Угорщині. По-друге, президент України щоденно зайнятий набагато більш важливою справою - боротьбою з російською агресією. Прем’єр-міністр мав би бути вдячний президенту України за те, що реальність війни не досягла кордонів Угорщини завдяки героїзму українського народу у стримуванні агресивних дій президента Путіна», - підкреслили в МЗС.

Там сподіваються, що новий мандат дозволить угорському уряду, серед інших першочергових задач, зосередитися на протидії агресивній політиці президента РФ, за наказом якого російська армія скоює звірства проти українського народу, а оприлюднені в день угорських виборів факти російських воєнних злочинів щодо мирного населення, насамперед різанини в Бучі, Ірпіні та Гостомелі, не залишаться непоміченими. 

«Розраховуємо, що Будапешт чітко засудить ці злочини та перегляне свій підхід щодо допомоги Україні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку Росії та рівню звірств російської армії», - зазначили в прес-службі.

«Без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині. Наша держава є Батьківщиною українських угорців, які є невід‘ємною частиною українського суспільства, та чию ідентичність ми високо цінуємо. Маємо спільними зусиллями наближати перемогу над російським злом, аби відновити мир заради українського, угорського та інших європейських народів», - резюмували в МЗС.

Нагадаємо, коаліція «Фідес-ХДНП», що править в Угорщині, лідирує на парламентських виборах, які пройшли в країні в неділю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142